Meest gestelde vragen

Zit uw vraag hier niet bij? Contacteer ons

Wat is vaping?
Vaping is de inademing en uitademing van dampen bij het gebruik van een elektronische sigaret / verdamper. Het is de evolutie van het roken, ter vervanging van tabak verbranding. De technische term voor damp is vloeibare aerosol, kan worden vergeleken met hoe een ketel vloeistof zoals water verwarmt en stoom produceert (de damp). Vaping werkt als de e-liquid wordt verwarmd tot een damp die vervolgens wordt ingeademd en uitgeademd. E-Liquids zijn er in vele verschillende sterktes van nicotine en komen zelfs in nicotine-vrije vorm. Vaping wordt gezien als een gezonder alternatief voor roken.
Hoe werkt een vaping apparaat?
Er zijn 3 belangrijke componenten aan een vaping apparaat: 1. Accu 2. Clearomizer of tank (het ding dat de e-liquid bevat). Meestal een plastic of glazen flesje met een lont binnenin en een spoel van weerstandsdraad die opwarmt. 3. De e-liquid De batterij stuurt een stroom door de spoel van weerstandsdraad (in de clearomizer) die is gewikkeld rond een lont of katoen die zachtjes verwarmd wordt en de liquid verdampt.
Voor wie is Vaping ontworpen?
Iedereen ouder dan 18 jaar en die een veiliger alternatief voor het roken van traditionele tabaksproducten wil. Sommige producten bevatten nicotine.
Zal Vaping me helpen te stoppen met roken? Kan ik vaping producten gebruiken naast de traditionele tabaksproducten?
Vaping heeft ons direct geholpen en heeft talloze anderen geholpen met het stoppen met roken. Er is geen garantie dat het zal werken voor jou. Je kunt natuurlijk gebruik maken van tabak, naast e-sigaretten, er zijn geen regels. Maar heb je de neiging om nog steeds naar tabak te grijpen, dan bevat de e-liquid die je gebruikt misschien een te laag nicotine percentage voor u, of het apparaat inferieur of de vloeistof minderwaardig. We moeten erop wijzen dat een Brits bestuursorgaan, PHE (Volksgezondheid Engeland) een rapport in 2015 heeft uitgebracht dat vermeld dat vaping 95% minder schadelijk is dan het roken
Is het veilig om mijn vaping producten mee te nemen op een vliegtuig?
Je dient contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt - er zijn geen wetten tegen het dragen van vaping producten op vliegtuigen, maar de luchtvaartmaatschappij kan een beleidertegen hebben.
Heeft vaping smaak dezelfde smaak als het roken van tabak?
Er zijn een oneindig aantal smaken beschikbaar, zodat je een tabak smaak kunnen repliceren als je wilt.
Produceren e-sigaretten en e-liquid een geur?
Sommigen doen dit, sommigen niet - sommigen hebben een aangename geur die op de smaak van de e-vloeistof lijkt. Sommigen hebben helemaal geen geur .
Hoe vaak kan ik vapen? Kan ik vaping producten zo vaak gebruiken als ik zou als ik rookte?
Zo vaak als je wilt - er zijn geen regels. In het algemeen zal je lichaam je vertellen wanneer het genoeg nicotine heeft en zal je op natuurlijke wijze stoppen.
Is de batterij in de e-sigaret te heet om vast te houden?
Wij verkopen alleen gereguleerde batterijen en mods van vertrouwde fabrikanten. Hoewel deze apparaten warm kunnen worden na constant gebruik, moeten ze nooit te warm aanvoelen. Als u uw apparaat te warm is om aan te raken dan raden wij aan onmiddellijk contact op te nemen met de verkoper.
Is vaping beter voor mij dan roken? Is damp gezonder dan roken?
Het Britse bestuur, PHE (Volksgezondheid Engeland) heeft in 2015 een rapport uitgebracht dat vermeldt dat vaping 95% minder schadelijk is dan roken. U kunt hierover meer lezen op ons blog.
Wat ben ik eigenlijk aan het inademen?
Damp gemaakt van propyleenglycol, Plantaardige Glycerine, aroma's en (indien van toepassing) nicotine. Het is in wezen 66% water en de rest gevormd door de bovengenoemde ingrediënten.
Bestaat het gevaar van passief roken?
Passief roken is dodelijk - maar passieve VAPING heeft tot nu toe laten zien dat er vrijwel geen giftige stoffen in de damp zitten.
Hoe worden e-liquids gemaakt?
Mengen en inweken van - propyleenglycol, plantaardige glycerine, aroma's en (indien van toepassing) nicotine.
Hoeveel nicotine zit in er in de e-liquids? Zijn er nicotine-vrije versies beschikbaar?
Nicotine wordt berekend als een percentage van de e-vloeistof. Dus als je een 100 ml fles van 12 mg nicotine hebt is het percentage nicotine in die fles 1,2%, in totaal 12 mg. Meeste  e-liquids komen in de volgende volgorde van nicotine sterktes 24 mg, 18 mg, 12 mg, 6 mg, 3 mg en 0 mg (nul NIC) En ja, je kunt e-liquids zonder nicotine kopen. We hebben hier heel veel van op voorraad.
Wat is de houdbaarheid van e-liquids?
Voor de meeste merken geldt  1,5 jaar - hoewel het waarschijnlijk langer zal duren als het wordt bewaard uit het zonlicht. Zie het etiket voor de exacte houdbaarheid.
Kan ik verschillende e-liquids mengen met elkaar?
Ja. Zo hebben wij een secret blend e-liquid dat een mix is van verschillende soorten smaken. Als je een paar e-liquids mixt krijg je vaak een verrassend lekkere smaak. Maar sommige combinaties zijn niet te doen. Je bent dus gewaarschuwd!
Hebben alle vape mods batterijen nodig?
Sommigen hebben batterijen ingebouwd en kun je niet verwijderen, zoals de Kanger EVOD, Aspire VV, Innokin VV en anderen, terwijl high-end producten, verwisselbare batterijen gebruiken. Veel mods kun je ook opladen via een micro-USB-kabel.
Hoe kan ik een clearomizer vullen?
Over het algemeen is het vullen van je tank een eenvoudig proces. Afhankelijk van het apparaat dat je gebruikt, kan de werkwijze enigszins afwijken. Op de basis starter kits is het gewoon de top te verwijderen (ook bekend als een Drip Tip of het mondstuk) en druppel je de vloeistof in de tank. Andere clearomisers vereisen dat je de base los schroeft en de tank van de bodem af vult. Het is belangrijk om in het middelste deel van het apparaat geen e-liquid te druppelen, want dat is de schoorsteen van het mondstuk en je niet wilt dat e-liquid naar buiten loopt, als je  probeert om het opnieuw te vullen. Dus altijd vullen vanaf zijkanten van de tank
Is er een aan / uit-knop?
Afhankelijk van het apparaat is er meestal een aan / uit functie met de vuurknop kort achter elkaar te drukken (l 3, 5 of 7 keer , afhankelijk van het model ) . Sommige van onze box mods maken gebruik van een aan / uit schakelaar.
Zijn de producten en e-liquids in Nederland gefabriceerd?
Producten komen van over de hele wereld - Verenigde Staten, Nederland, Groot-Brittannië, Italie, Frankrijk en Canada.
Hoe kies ik het vaping product dat geschikt is voor mij?
We raden altijd te beginnen met een van onze starter kits die je hier kunt vinden.  Na het gebruik van een starter kit ben je in de beste positie om te weten of je zou profiteren van een upgrade in de toekomst, afhankelijk van uw vaping voorkeuren.
Is de smaak van vaping hetzelfde als het roken van tabak?
Er zijn een oneindig aantal smaken beschikbaar, zodat je een tabakssmaak kunnen repliceren als je wilt.
Hoe lang is de levertijd?
Nederland: Volgende werkdag in huis bij bestellingen voor 21.00 uur. International: Europa: binnen 3-5 werkdagen Buiten Europa: 5-7 werkdagen
Wat zijn de verzendkosten?
Wij rekenen 3,50 voor een klein pakket (dat wil zeggen coils of e-liquids) dat door de brievenbus past of € 6,95 voor grotere pakketten (dat wil zeggen mods) voor binnenlandse leveringen.  Je kunt internationale tarieven  berekenen bij de check-out, of mail ons voor meer informatie.